Rouw op het werk

Begeleiding, Workshops en Lezingen

Verlies raakt ook de collega’s
Aandacht voor rouw en terugkeer in het werk is maatwerk
Impact van verlies en rouw op de werkvloer is groter dan men denkt

Begeleiding van de gouden driehoek (medewerker met rouw, team collega’s en leidinggevende)

Door goede begeleiding is de kans op chronisch verzuim voor een groot deel te voorkomen. Voor veel medewerkers is terugkeer in het werk na een ervaring met verlies lastig.
Ik bied op maat gemaakte ondersteuning bij communicatie en samenwerking voor de medewerker met rouw (thuis, online of op het werk), voor het team collega’s (teamsessie met tips en bespreken van gevoelens van de teamleden) en tips voor de leidinggevende ter voorkomen van verzuim en gesprekstechnieken ter verbetering van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Omdat de begeleiding van deze drie partijen zo krachtig is, noem ik dit de gouden driehoek. Bij deze begeleiding wordt gekeken naar de behoeftes van alle betrokkenen op het werk. Met deze aanpak wordt de stap naar terugkeer in het werk door de medewerker met rouw sneller gemaakt, teamleden voelen meer saamhorigheid en leidinggevende ervaart de communicatie met het team en de rouwende medewerker als prettiger en natuurlijker.
Deze vorm van begeleiding resulteert in:
* Meer begrip voor de behoeftes van alle partijen
* Voorkomt chronisch verzuim bij medewerkers
* Verhoogt loyaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel naar de organisatie
* Draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

In overleg met u wordt op basis van uw wensen een voorstel op maat gemaakt. Download de flyer

Aandacht voor verzuim en duurzame inzetbaarheid is een speerpunt bij organisaties.

Heeft u op dit moment zelf niet te maken met rouw op het werk, maar wilt meer weten over omgaan met verlies en rouw op het werk, dan is de workshop ‘Rouw op je dak’ heel geschikt. Op een actieve manier worden de do’s en don’ts behandeld in een dagdeel aan groepen van max 12 mensen.

Neem voor meer informatie over begeleiding op maat of workshops vrijblijvend contact op door het invullen van onderstaand formulier , per mail info@jokeroelfsema.nl of bel 06 44914430.

Lees ook mijn reactie op het CNV voorstel voor meer rouwverlof bij NPO EenVandaag (9 juli 2020)
Ook tips in de podcast ‘helemaal aan het einde’ aflevering 7 De dood van een collega vanaf 8:20 min (11 december 2021)

 

Lezing

‘Van zin maken naar zingeving’

Over mijn verlies en veerkracht

Uit tegenslag komen bijzondere dingen voort. Door mijn eigen ervaringen met verlies heb ik veerkracht leren kennen op een manier die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden.
Ieder mens is in staat om met verlies verder te leven. Als medemens, buitenstaander, collega, gemeenschap en organisatie is het belangrijk om te weten wat je kunt doen en vooral wat je beter niet kunt doen.

Door mijn ervaring te delen met anderen merk ik dat er op een andere manier naar verlies, verdriet en rouw wordt gekeken. In mijn lezing combineer ik mijn ervaringen met veel gebruikte theorieën over rouw. Ik stel mij kwetsbaar op en tegelijkertijd vertel ik ook met humor hoe reacties soms overkomen. Daarnaast deel ik mijn ervaringen als coach, met verlies en rouw.

Voor meer informatie over lezingen neem vrijblijvend contact op met mij door het invullen van onderstaand formulier of
info@jokeroelfsema.nl of via 06 44914430.