“Try to be a rainbow in someone’s cloud”​

“Try to be a rainbow in someone’s cloud”​

10 maart 2019 Publicaties 0

Photo by Abigail Keenan on Unsplash

“Try to be a rainbow in someone’s cloud” Maya Angelou

Prachtige zin. Als mens, als coach, als rouw-ervaringsdeskundige heb ik gemerkt dat deze beschrijving van Maya Angelou bij mij past.

Na een heftig verlies ben ik op zoek naar mijn waarde van zijn. Deze zoektocht gaat gepaard met veel emoties. Zoals verwarring, boosheid, verdriet, humor en zelfinzicht. Dagen vol kracht en opeens weer intens verdriet en niet te dragen pijn. De kunst om balans te vinden is af en toe weg, maar het geeft niet.

Ik leer te houden van dat wat met mij gebeurt in het moment. Juist het overgeven aan die gevoelens maakt mij steeds sterker merk ik, zelfbewuster en meer zelfverzekerd dan ooit. Als mens maakt mij dit kwetsbaar maar ook intuïtiever. Als coach sta ik nog meer open voor het verhaal van de ander en als ervaringsdeskundige met rouw heb ik veel te geven, te vertellen en kan ik nog beter luisteren. Mensen vinden het soms lastig om over hun eigen verlies te praten met mij. Bang dat dit misschien niet erg genoeg, of misschien te lastig is voor mij. Terwijl juist ik mijn grenzen nu beter aan kan geven dan ooit. Laten we vooral open en eerlijk naar elkaar toe zijn. Denken voor een ander zit nog zo diep in ons en zorgt alleen maar voor onduidelijkheid. Als coach word ik blij als mensen beter naar zichzelf leren luisteren, in de spiegel durven kijken en op basis van hun eigen gevoel/intuïtie nieuwe beslissingen durven nemen. Uiteindelijk ligt daar de basis van ons eigen geluk. Daar wil ik graag een ondersteuner in zijn. De regenboog heeft voor mij al een speciale betekenis, dus laat mij een regenboog zijn in een wolk van iemand anders. Als meer mensen dit gaan doen krijgen we een wereld vol kleur!