Diepe natuurlijke wijsheid door verdriet en rouw

Diepe natuurlijke wijsheid door verdriet en rouw

24 december 2020 Publicaties 0

In de ongegronde openheid van verdriet is er een heelheid van aanwezigheid en een diepe natuurlijke wijsheid. Deze prachtige zin komt uit een quote van Tara Brach.
Zo bijzonder om je te realiseren hoeveel wijze mensen er al om je heen zijn en van wiens kracht je gebruik kunt maken als jezelf behoefte hebt om jouw verhaal te delen. Juist nu in december 2020

“In de Lakota / Sioux-traditie wordt een persoon die rouwt, beschouwd als de meest Wakan, dit betekent de meest heilige. Er is een gevoel dat wanneer iemand wordt getroffen door een plotselinge bliksem van verlies, hij of zij op de drempel van de geestenwereld staat. De gebeden van degenen die rouwen, worden als bijzonder sterk beschouwd, en het is gepast om hen om hulp te vragen. U herinnert zich misschien hoe het is om bij iemand te zijn die diep heeft gerouwd.

Deze persoon heeft geen beschermingslaag, niets meer te verdedigen. Het mysterie kijkt door de ogen van die persoon. Voorlopig heeft hij of zij de realiteit van het verlies geaccepteerd en is hij gestopt met het vasthouden aan het verleden of het grijpen naar de toekomst. In de ongegronde openheid van verdriet is er een heelheid van aanwezigheid en een diepe natuurlijke wijsheid”.
Quote van Tara Brach

foto: Native American Wakan-Tanka #kerst#spiritualiteit#lichtendonker#zingeving#authentiek#verliesenrouw#roelfsemarouwcoaching#begeleidingbijrouw#krachtdoorverbinding#kwetsbarekracht#rouwophetwerk#healing#artandhealing#tarabrach#nativeamerican#womenhealing#wisewomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *